Shanna SlemmerLeslocatie: Bouwstraat 55 (ZIMIHC Wittevrouwen)
Lesdagen en -tijden:
 • Woensdag: 12.00-19.15u
 • Donderdag: 13.00-20.15u

  Shanna is zangeres & songwriter en studeerde af aan de Rockacademie te Tilburg, als popmuzikant & zangeres. Ze geeft al jaren met veel plezier zangles, waarbij ze het bijzonder vind om vocalisten te inspireren en coachen.

  De liefde voor muziek en zingen ontpopten zich al op jonge leeftijd en op haar veertiende begon ze zelf met zangles. Vanaf haar zestiende zong en schreef ze met diverse bands van pop, folk, tot rock, waarmee ze op diverse podia door het land heeft opgetreden, zoals Theaterfestival Boulevard, TivoliVredenburg en de Vondelkerk. Shanna vond haar stem in verfijnde, breekbare, maar ook grillige, rauwe liedjes. Gecombineerd met verrassende, catchy melodieën en meerstemmigheid ontstond haar album onder de naam Shanna Nicó.

  Nu maakt ze indie-pop songs, solo op piano, waarmee ze optreedt op intieme (theater)podia. Momenteel schrijft ze aan nieuwe songs. Ook zingt ze als backing vocalist bij verschillende songwriters en artiesten.

  LESINHOUD
  “In de lessen gaat het om jou. Over wat jij wilt ontdekken in muziek, waar jij enthousiast van wordt. In een ontspannen sfeer gaan we daarmee aan de slag.

  Zangtechniek, muzikale ingrediënten zoals timing en frasering en zeker ook duiken in tekstinterpretatie en performance komen aan de orde, zodat jij het beste uit je muzikale zelf kunt halen.
  En altijd vanuit jouw eigenheid als vocalist, door jouw unieke kwaliteiten te verdiepen en uit te breiden.

  Hierin speel je een actieve rol: wat is je leervraag? Ook inspireer en daag ik je wel eens uit met nieuwe technieken of stijlen. Daarnaast kunnen we werken aan je eigen songs en het onderzoeken van jouw artistieke richting. Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker zingen, terwijl je jouw stem leert kennen: plezier staat voorop!”

  COMPLETE VOCAL TECHNIQUE (CVT)
  “De zangmethode waar ik voornamelijk vanuit werk is CVT (Complete Vocal Technique), met concrete en praktische technieken, waarmee je jouw stem op een gezonde manier leert te gebruiken (dit is de basis in de lessen, dus daar besteden we aandacht aan), passend bij wat jij wilt overbrengen en hoe jij wilt klinken.”

  SPECIALITEIT
  Popzang in brede zin.

  PLAYLIST
  “Léon, Yebba, Kate Bush, Laura Mvula, Joanna Newsom, Big Thief, Kae Tempest, Solange, Rae Morris, Ellie Goulding, Highasakite, Christine & The Queens, Caroline Polachek, The Weather Station, Bon Iver, John Mayer, The National.. En veel meer!”

  MOTTO
  “It takes courage to enjoy it” (Björk – Big Time Sensuality).
  “Leer jouw eigen stem te kennen en vertrouwen. En durf er helemaal van te genieten!”

  FUN FACT
  “Als student deed ik altijd wedstrijdje vals zingen met mijn huisgenoot.. we waren aan elkaar gewaagd! Gevalletje moest je bij zijn, haha!”

  VIDEO