• “Ik denk dat ik wel aan mezelf heb gemerkt dat ik wel zelfverzekerder ben geworden. Dat klinkt misschien heel “cheesy” maar ik heb echt geleerd om mezelf open te stellen en mijn liefde voor muziek te herontdekken. Er verandert nu sowieso heel veel door de leeftijd die ik heb, maar ik denk dat zangles me ook echt wel heeft geholpen om meer te ontdekken wie ik nou echt ben en om mezelf te uiten via muziek. Ik schrijf nu ook mijn eigen nummers en dat had ik anders nooit gedaan!”

  Jet van Duinhoven 17 jaar
 • “Ik twijfelde wel om me aan te melden omdat ik niet zo goed wist of ik wel kon zingen, of ik potentie had om goed te kunnen zingen. Maar uiteindelijk heb ik die twijfels over de boeg gegooid en ben ik mezelf toch maar gaan aanmelden voor de proefles. Uiteindelijk ging het best goed en ik voelde me ook lekker terwijl ik aan het zingen was, dus ik dacht dit wil ik vaker gaan doen! En nu zit ik inmiddels drie jaar op les.”

  Jet van Duinhoven 17 jaar
 • "Bij de meeste muziekscholen is het dat je gewoon les hebt en dan is dat het wel, afgelopen. ZR organiseert best veel om leerlingen ook op het podium te krijgen en met elkaar in contact te brengen dat vind ik juist het leuke er aan."

  Merel van Tellingen 38 jaar
 • "Ik kan ZanglesUtrecht van harte aanbevelen. Tot enkele maanden terug had ik nog nooit zangles gehad en was ik nogal huiverig om te beginnen. Esther stelde me meteen om mijn gemak en wist heel goed aan te sluiten bij wat ik nodig had/heb. Ze weet alles van stemtechniek maar ook van de emotionele kant van zingen. Ik merk dat ik nu al veel vrijer en beter zing. En ik kom altijd vrolijk uit de les.”

  Loes Meijlink 45 jaar
 • "De mogelijkheid om voor publiek te kunnen zingen bij On Stage sprak mij erg aan. Ik kijk er erg naar uit om met On Stage mee te doen, heb het nummer al gekozen. Je mag zelf de nummers uitkiezen die je graag wil zingen, dit vind ik erg leuk om te doen."

  Muslum Cirak 26 jaar
 • "Ik vind On Stage een heel mooi initiatief. Het is heel leerzaam om eens op een podium te gaan staan. Zeker de mensen die ambities hebben met zingen, kunnen hier heel veel aan hebben, en voor mij was het een leuke en aparte ervaring. Niets dan lof, wat mij betreft."

  Teun van Dongen 38 jaar
 • "Je leert zoveel zangtechniek dus daardoor ben je veel bewuster bezig met zingen, dat maakt zingen voor mij gewoon veel leuker. Het geeft zelfvertrouwen als je eerst denkt dat je het niet kunt en na een aantal lessen kun je het toch."

  Rozanne Colijn 26 jaar
 • “Mijn ervaring met ZR is heel positief. Het zijn vooral hele positieve en geleerde docenten. Dan had ik bijvoorbeeld een optreden en had ik naderhand het gevoel; het was niet goed. Mijn zangcoach zei dan altijd; kijk je kunt wel hier en hier aan werken, maar dit ging goed en dit en dit, het was nooit; je bent niet goed. Nee, ik kreeg altijd opbouwende feedback. Dat was zó fijn. Echt goede docenten.”

  Johan Withuis 23 jaar
 • “Ik heb voorheen heel vaak op grote podia gestaan met 2000 man in de zaal. Dat was natuurlijk eng maar On Stage was een compleet andere ervaring. Dat was heel persoonlijk en ik leerde dan vooral meer om te gaan met mijn eigen onzekerheden en hoe ik die de baas kon zijn.”

  Johan Withuis 23 jaar
 • “Toen ik met zangles begon bij ZanglesUtrecht speelde ik al sinds jaar en dag gitaar, maar de zanglessen hebben me toch weer een nieuwe kant laten zien van muziek die ik al een groot deel van mijn leven ken. Esther weet ideeën goed over te brengen en heeft oog voor wat elke individuele leerling zoekt in zangles en wat ze al kunnen en nog niet kunnen.”

  Michiel van der Werff 28 jaar