Wil je graag méér dan alleen privé zangles en zou je ook podium ervaring op willen doen? Dan is het mogelijk om op te treden tijdens ‘On Stage’.

Met inmiddels meer dan 50 edities van On Stage achter de rug, hebben een paar honderd leerlingen al kunnen schitteren op het podium. Van het CuliNesse festival, tot in Theater Walhalla, NRC Rotterdam, Schouwburgplein, Studio De Bakkerij, Podium Grounds, De Machinist, ZIMIHC Theater Wittevrouwen en ZIMIHC Theater Zuilen.

Het hele jaar door worden er in samenwerking met ZanglesRotterdam On Stage middagen en avonden georganiseerd waarbij leerlingen optreden in sfeervolle akoestische setting óf met volledige live band. Familie en vrienden zijn uiteraard altijd zeer welkom om te komen luisteren. On Stage is voor alle leeftijden, hoewel we soms ook een speciale jongeren editie organiseren voor alle leerlingen t/m 16 jaar.

Onder andere singer-songwriters met eigen geschreven liedjes, opkomend Rotterdams en Utrechts talent, jazz zangers en podiumbeesten verzameld!

Ingeschreven leerlingen worden op de hoogte gebracht van On Stage edities middels een nieuwsbrief en daarnaast vind je ook aankondigingen op onze Instagram pagina: @zanglesrotterdamutrecht

Podiumvrees

Wanneer je een passie hebt voor zingen, maar ook last hebt van podiumvrees, worstel je altijd met het feit dat je jezelf heel graag wil laten horen maar dat je misschien al blokkeert bij de gedachte aan een luisterend publiek. Tijdens de zanglessen kan hier heel gericht aan gewerkt worden samen met je zangcoach en krijg je alle tips en tools mee om je voor te bereiden op een optreden. Je zangcoach zal uiteraard indien mogelijk ook aanwezig zijn bij je optreden voor de nodige support zowel voor je op gaat, en terwijl jij op het podium staat.

Deelname aan On Stage is geheel op vrijwillige basis, want niet iedereen heeft behoefte om het podium op te klimmen. Kies je bij je inschrijving voor het On Stage lespakket dan is het mogelijk voor je om mee te doen met On Stage. Dit lespakket is voordeliger dan het Basis lespakket omdat je je inschrijft voor een iets langere periode dan één cursusblok met als extra voordeel dat je zo de tijd hebt om naar een optreden toe te werken. Aan On Stage zijn dus geen extra kosten verbonden omdat we het zo laagdrempelig mogelijk willen houden voor leerlingen om mee te doen.

Deelname aan On Stage is mogelijk met het volgende lespakket:

ON STAGE lespakket

ON STAGE lespakket

Leerlingen over On Stage:

 • "Ik vind het inspirerend om anderen te horen zingen tijdens On Stage. In de les ben je toch altijd met je eigen uitdagingen bezig. En het helpt écht om vaker op het podium te staan. Je laat toch elke keer weer een beetje meer zenuwen achter je.”

  Nolly Vos 42 jaar
 • “Ik heb voorheen heel vaak op grote podia gestaan met 2000 man in de zaal. Dat was natuurlijk eng maar On Stage was een compleet andere ervaring. Dat was heel persoonlijk en ik leerde dan vooral meer om te gaan met mijn eigen onzekerheden en hoe ik die de baas kon zijn.”

  Johan Withuis 23 jaar
 • "Ik vind On Stage een heel mooi initiatief. Het is heel leerzaam om eens op een podium te gaan staan. Zeker de mensen die ambities hebben met zingen, kunnen hier heel veel aan hebben, en voor mij was het een leuke en aparte ervaring. Niets dan lof, wat mij betreft."

  Teun van Dongen 38 jaar
 • "Bij de meeste muziekscholen is het dat je gewoon les hebt en dan is dat het wel, afgelopen. ZR organiseert best veel om leerlingen ook op het podium te krijgen en met elkaar in contact te brengen dat vind ik juist het leuke er aan."

  Merel van Tellingen 38 jaar