Veelgestelde vragen

Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen op een rijtje. Zit je vraag er niet tussen? Stuur ons gerust even een mail via info@zanglesutrecht.com zodat je vraag kan worden beantwoord.

Waar worden de zanglessen gegeven?

De zanglessen worden gegeven op maandag t/m vrijdag op de Bouwstraat 55 (ZIMIHC theater Wittevrouwen). Op maandag tevens op de Kanaalweg in Oog in Al en op dinsdag in de Vogelenbuurt op de Bemuurde Weerd O.Z.

Kijk op de pagina “De Zangcoaches” om te zien welke zangcoach waar lesgeeft, of neem een kijkje op het Google kaartje op de home pagina.

Wat zijn de kosten voor een proefles?

De proefles duurt 40 minuten en kost €24. Zanglessen die korter duren dan 40 minuten blijken uit ervaring niet zo goed te werken, omdat er weinig tijd is voor inzingen, verdieping in het lied en het toepassen van de techniek. Bij 40 minuten privéles kun je het maximale eruit halen en is er tijd om eventueel dingen te herhalen zodat je sneller vooruitgang boekt.

Een duo proefles duurt 60 minuten en kost €36. De bedragen zijn exclusief btw. Het bedrag mét btw is alleen bedoeld voor leerlingen die 21 jaar of ouder zijn.

Waarom is de proefles niet gratis?

Wij verzorgen zangles op maat. De proefles is een volledige zangles is zoals je die kunt verwachten wanneer je je inschrijft. Omdat kwaliteit bij ons voorop staat en de zangcoach deze proefles ook zal voorbereiden rekenen we een eenmalig bedrag van €24 (of €36 bij een duo proefles).

Op welke tijden worden de zanglessen gegeven?

De exacte lestijden van de zangcoaches zijn te vinden op het Google kaartje als je een locatie aanklikt, en op de persoonlijke pagina van de zangcoaches: die vind je hier.

Op welke dagen worden de zanglessen gegeven?

De zanglessen worden gegeven op maandag t/m vrijdag, in de ochtend/middag/avond. Je kunt op de persoonlijke pagina van de zangcoaches kijken om de exacte lesdagen en lestijden te zien. Of je kunt op het Google kaartje een locatie aanklikken.

Wat zijn de tarieven?

De tarieven voor de zanglessen zijn te vinden op de tarieven pagina.

Wij werken bij ZanglesUtrecht altijd met vooruitbetaling van de zanglessen. Uiteraard gaat er eerst een vrijblijvende proefles aan vooraf om te kijken of je de zangles leuk vind en of het is waar je naar op zoek bent.

Na je inschrijving met het lescontract betaal je een vast bedrag per maand via automatische afschrijving. De betaling van een cursusblok (8 of 4 lessen) wordt verspreid over twee maanden, waardoor je altijd hetzelfde maandbedrag betaald. In de maanden juni en juli wordt er geen lesgeld afgeschreven.

Kan ik op elk moment van het jaar beginnen met zangles?

Ja, het is mogelijk om je het hele jaar door op te geven voor een vrijblijvende proefles en daarna in te stromen.

Welke leeftijd hebben de leerlingen van ZanglesUtrecht?

De leeftijden variëren van 9 t/m 80 jaar. Voor iedereen is zangles mogelijk! Alleen voor de hele jonge kinderen jonger dan 9 jaar, is privé zangles niet zo geschikt omdat het vrij intensief is. Hen raden we groepslessen aan met andere kinderen.

Ik wil graag podiumervaring op doen, is dit mogelijk bij ZanglesUtrecht?

ZanglesUtrecht organiseert samen met ZanglesRotterdam een aantal keer per jaar ‘On Stage’ voor leerlingen om op te treden voor familie en vrienden. Zo kun je tijdens de zanglessen ook naar je optreden toewerken. Inmiddels hebben we meer dan 30 On Stage edities achter de rug op verschillende podia en festivals. Zodra je je inschrijft met het On Stage lespakket is het mogelijk om op te treden. Let op! Vanwege Corona staan de “On Stage” evenementen op dit moment on hold en zoeken we naar alternatieven, die worden gepresenteerd op onze Facebookpagina.

Kan ik ook om de week zangles volgen?

Je kunt er voor kiezen om wekelijks zangles te volgen of om de week, wanneer je bijvoorbeeld een drukke agenda hebt. Je volgt 4 lessen per cursusblok zodra je om de week les volgt. Dit kun je aangeven op het inschrijfformulier zodra je je inschrijft.

Heb je ervaring nodig om op les te komen?

Of je nu al veel ervaring hebt met zingen of nog nooit een zangles hebt gevolgd, iedereen is welkom en kan zich opgeven voor een proefles! Tijdens de proefles kun je bespreken wat je graag zou willen leren, en kun je samen met je zangcoach bepalen wat je niveau is zodat de zangcoach een op jou niveau aangepast lesplan kan hanteren.

Ik heb een hese stem, is dit erg?

Het is belangrijk voor de zangcoach om te weten of je wel eens stemproblemen hebt (gehad) of hees bent. Je kunt dit aangeven tijdens de proefles. Soms kun je heesheid verhelpen door met zangles aan ademsteun en ademhalingstechniek te werken. Je leert op een gezonde manier je stem te gebruiken zonder dat je je stem forceert.

Ik wil graag liedjes leren schrijven, kan dit?

Songwriting is mogelijk, je kunt zelf ideeën voor liedjes meenemen naar de zangles, of helemaal ‘from scratch’ beginnen.

Is het verplicht een heel jaar bij ZanglesUtrecht les te volgen, of kan ik het aantal lessen aangeven?

Je hoeft niet meteen een heel jaar zangles te volgen. Je kunt er ook voor kiezen om een korte cursus van 4 of 8 lessen te volgen. De minimale afname is 4 lessen / 1 cursusblok als je besluit na de proefles op les te komen.

Hoe gaat ZanglesUtrecht om met het Corona virus?

We doen er bij ZanglesUtrecht alles aan om de zanglessen zo veilig mogelijk te laten verlopen en om eventuele verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. Je kunt meer lezen over zangles en Corona op onze speciale informatie pagina: die vind je hier.