Verse gemberthee

Avatar foto

Leestijd: 2 minuten

Wist je dat er een typisch zangersdrankje bestaat? Veel zangers en zangeressen zweren namelijk bij verse gemberthee. Ik ook! Nu heb ik in de afgelopen jaren op alle mogelijke manieren gemberthee gemaakt, en ook voorgeschoteld gekregen van mijn lieftallige zang-collega’s. Ik deel in deze blog mijn eigen favoriete receptje, brouwsel, hoe je het noemen wilt. Maak jij ook een verse kop gemberthee? Enjoy!

Wanneer drink je gemberthee? Ikzelf vaak in de middag of avond, voor het lesgeven of zingen en tussendoor. Vooral als ik niet zo veel energie heb en me niet in top conditie voel, trek ik de gember uit de kast om mezelf een oppepper te geven.

“Vooral als ik me niet in top conditie voel, trek ik de gember uit de kast om mezelf een oppepper te geven.”

Benodigdheden voor 1 verse kop thee:

 • Verse gemberwortel (stukje van 2 á 3 cm)
 • Twee schijfjes citroen
 • Honing
 • Kurkuma
 • Gekookt water

Zo maak je het:

 • Snij 2 á 3 centimeter verse gemberwortel heel fijn, met schil en al. Hoe fijner je het snijdt hoe meer sap er uit komt is mijn ervaring, hoe intenser de smaak. Je kunt het eventueel ook raspen in plaats van fijn snijden maar dat vind ik zelf te veel gedoe.
 • Doe de fijngesneden gemberwortel in een theezeefje.
 • Pak je fijnste mok uit de kast. Doe er een flinke eetlepel honing, een scheutje kurkuma (fijngemalen geelwortel) en een paar schijfjes citroen in.
 • Hang het theezeefje met de verse gemberwortel in de theemok en giet er kokend water overheen.
 • Citroen een beetje fijndrukken met een lepel.
 • Het geheel minstens 5 á 10 minuten laten trekken voor een prettige scherpe smaak. Daarna haal je het theezeefje eruit, goed roeren en genieten maar!

“Gember verhelpt by the way ook een opgeblazen gevoel en winderigheid, doe met die info wat je wilt.”

Gember: Krachtige ontstekingsremmer en helpt keelpijn verzachten. (verhelpt by the way ook een opgeblazen gevoel en winderigheid, doe met die info wat je wilt).

Kurkuma: Werkt ontstekingsremmend, is een natuurlijke ontgifter en geeft lekkere smaak aan je gemberthee.

Citroen: Vitamineboost en versterkt je imuunsysteem vanwege de antibacteriële en antivirale werking.

Honing: Maakt je drankje lekker zoet en verzacht de keel.

Heb je zelf ook zo’n lekkere kop gemberthee gemaakt? Laat me weten wat je ervan vond in het reactiekader onderaan de blog.

Lees meer over de werking van Gember en Kurkuma

 • Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van Gember.
 • Een leuk artikel over Gember met veel linkjes naar wetenschappelijke onderzoeken.
 • Een artikel over de ontstekingsremmende werking van Kurkuma.

Laat een reactie achter