Esther MooijmanLeslocatie: Bouwstraat (ZIMIHC Wittevrouwen)
Lesdag en -tijd:
  • Dinsdag: 09.00-12.20u
  • Woensdag: 11.30-19.30u

Esther geeft ZomerZanglessen (boost pakket van 3x 60min privé zangles) op de volgende data: 17 / 20 / 24 juli. Meld je aan door te mailen naar esther@zanglesutrecht.com. Lees hier meer informatie: ZomerZanglessen 2024.

In 2009 studeerde ik zang aan het conservatorium, Codarts, in Rotterdam en ben ik begonnen met ZanglesRotterdam.nl. Privé zangles geven leek mij heel erg leuk om te doen, omdat ik zelf ook goede ervaringen had met het volgen van privéles. De persoonlijke coaching vond ik altijd erg leuk. Daarom begon ik dat jaar met ZanglesRotterdam en zo’n 15 zangleerlingen bij mij thuis. Inmiddels geven negen zangcoaches les op 10 verschillende locaties verspreid door de stad. Na mijn verhuizing naar Utrecht startte ik in 2016 ZanglesUtrecht op de Bemuurde Weerd. Nu, in 2022, ben ik erg blij dat er drie fantastische zangcoaches, Nanke, Jessica en Kris zijn aangesloten bij de zangschool om nog meer leerlingen plek te bieden voor persoonlijke zangcoaching.

Zowel bij ZanglesRotterdam als ZanglesUtrecht ligt de focus op privé zangles en persoonlijke coaching. Zelf ben ik in mijn tienertijd begonnen met het volgen van privé zangles. Ik merkte dat ik daar heel veel uit kon halen. Er zitten zoveel voordelen aan; individuele begeleiding en één op één coaching om het beste uit jezelf te halen en je grenzen op te zoeken. Hierdoor kun je heel gericht aan je zangtechniek werken en je krijgt tools om je vocale instrument te ontdekken en ontwikkelen. Als je je op je gemak voelt bij je zangcoach, voel je ook de ruimte dat je fouten mag maken en kun je je eigen sound en repertoire ontdekken. Het is ook een fijne manier om heel gericht naar een optreden toe te werken bijvoorbeeld.

ON STAGE ALS ONTMOETINGSPLEK
Op mijn 19e belandde ik in mijn eerste band en heb ik jaren wekelijks in binnen- en buitenland opgetreden. Op een gegeven moment vormde ik mijn eigen band “Esther Robinson” waarmee ik een EP uitbracht in 2011. Hierdoor heb ik veel kunnen groeien, niet alleen als zangeres, maar ook op persoonlijk vlak. Ik ging steviger in mijn schoenen staan, ik kroop uit mijn schulp…Ik weet hoe belangrijk optreden voor míj is geweest en ik bedacht me dat de leerlingen van ZanglesRotterdam en ZanglesUtrecht hier ook heel veel aan zouden kunnen hebben. Daarom heb ik ‘On Stage’ in het leven geroepen zodat leerlingen ook de kans krijgen om op het podium te staan als ze dat willen. De On Stage momenten voelen voor de leerlingen vaak als een warm bad, het is een veilige en gemoedelijke omgeving om op het podium te staan, om alles toe te passen wat ze tijdens de zanglessen hebben geleerd, en om voor familie en vrienden te kunnen zingen. On Stage is een begrip geworden voor de leerlingen om naartoe te werken, om elkaar te horen zingen, om elkaar te inspireren. Privéles volg je natuurlijk in je eentje en On Stage is een ontmoetingsplek voor ons geworden.

LESINHOUD
Plezier in zingen staat bij mij bovenaan tijdens de zanglessen! De basis is zangtechniek, vanuit CVT (Complete Vocal Technique) en EVT (Estill Voice Training System), maar ik kijk vooral naar wie je bent als zanger/zangeres. Wat is jouw geluid en hoe kun je op een ontspannen manier je stem ontwikkelen en laten groeien? Loop je tegen bepaalde dingen aan wanneer je zingt, en hoe kunnen we dit oplossen zodat je een nog breder geluid kunt ontwikkelen en beter kan leren zingen. Sommigen kiezen voor een korte cursus van 5 of 10 lessen, anderen kiezen voor een wat langere cursus en schrijven zich in voor het gehele cursusjaar. Tijdens de proefles wordt ook besproken wat je graag d.m.v. zangles wil bereiken, waardoor je het maximale uit de privé zangles kunnen halen.

Naast oprichter en zangcoach bij ZanglesUtrecht ben ik sinds 2016 ook de persoonlijke zangcoach van zanger en artiest Eloy de Jong (voormalig Caught in The Act boyband-lid), waarbij ik hem heb gecoached in aanloop naar zijn album opnames – platinum in Duitsland en goud in Zwitserland – en tijdens zijn Arena-tour door Duitsland.

MOTTO
Doe af en toe eens iets wat je eng vind! Door jezelf te blijven uitdagen zal je jezelf blijven verrassen en kun je groeien.

PLAYLIST
Op mijn persoonlijke playlist vind je artiesten als; Gregory Porter, John Mayer, Esperanza Spalding, Thirdstory, YEBBA, Justin Timberlake, Daniel Ceasar, Emily King, Susan Tedeschi, Stevie Wonder, Jacob Collier, Nai Palm, India.Arie en meer..

VIDEO