1 of 1

Esther Mooijman

In 2009 richtte ik ZanglesRotterdam.nl op met een lespraktijk aan huis in Rotterdam, waar ik vandaan kom. Na een studie aan het Rotterdams Conservatorium richting popmuziek, studeerde ik in 2011 af en bracht ik mijn eerste EP uit onder de naam "Esther Robinson". Ik trad op met mijn band o.a. op het North Sea Round Town festival in aanloop naar North Sea Jazz en bij verschillende radio stations.

Ik heb een voorliefde voor het arrangeren van koortjes en was al te horen bij verschillende bekende artiesten als backing vocaliste (Stevie Ann, Steffen Morrison, Baas B, Sara Bonne e.a.). Ook ben ik een tijd lang mezzo sopraan geweest bij de close harmony groep Stars & Belles. Tegenwoordig kun je mij onder andere vinden als gastvocaliste op verschillende sessies, en samen met mijn gitarist op evenementen, waaronder huiskamerconcerten. Ook ben ik bezig om een nieuwe richting in te slaan met mijn eigen muziek en daarbij een nieuwe band op te richten.

Inmiddels is ZanglesRotterdam uitgegroeid tot een begrip in Rotterdam als het op vocal coaching aankomt! Een enthousiast en professioneel team van zangdocenten vormt de zangschool, allen met een eigen stijl en leslocatie in de stad. Nu ik twee jaar in Utrecht woon, is het nu een mooi moment om met zanglessen in Utrecht van start te gaan.

Ik heb zowel een lespraktijk aan huis, als een mooie zangstudio in hartje Utrecht. Keuze uit twee les locaties dus!

LESINHOUD

Plezier in zingen staat bovenaan tijdens de zanglessen! Ik geef ook o.a. techniek les, vanuit CVT (Complete Vocal Technique) en EVTS (Estill Voice Training System), maar kijk vooral naar wie je bent als zanger/zangeres. Wat is jouw geluid en hoe kun je op een ontspannen manier je stem ontwikkelen en laten groeien? Loop je tegen bepaalde dingen aan wanneer je zingt, en hoe kunnen we dit oplossen zodat je een nog breder geluid kunt ontwikkelen en beter kan leren zingen. Sommigen kiezen voor een korte cursus van 5 of 10 lessen, anderen kiezen voor een wat langere cursus en schrijven zich in voor het gehele cursusjaar. Tijdens de proefles wordt ook besproken wat je graag met de zanglessen wil bereiken, waardoor we het maximale uit de privé zangles kunnen halen.

MOTTO

Doe af en toe eens iets wat je eng vind :) Door jezelf te blijven uitdagen zal je jezelf blijven verrassen en kun je groeien.

FUN FACTS

Ik kan me helemaal verliezen in oude soul muziek, en neem dat ook graag mee als ik de nieuwste hits aan het zingen ben. Het is altijd leuk om je eigen draai te geven aan een liedje wanneer je zingt.

Youtube
ZanglesRotterdam